Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2010

5η Αγωνιστική - ΚΟΦΙΝΑΣ-ΚΑΛΑΜΩΤΗ 2-3

ΠΗΡΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΗΘΕΛΕ
φωτο από Mastic News
Κουρασμένη από τα συνεχόμενα παιχνίδια φάνηκε η ομάδα μας και χωρίς να πιάσει σπουδαία απόδοση πήρε αυτό που ήθελε από μια πολύ καλή ομάδα που έπαιξε στρωτό ποδόσφαιρο με την μπάλα κάτω και έδειξε την πολύ καλή δουλειά που γίνετε εκεί τα τελευταία χρόνια.
Πρέπει πάντως να επισημάνουμε στους κυρίους της Ε.Π.Σ.Χίου ότι δεν είναι δυνατόν να  μας υποχρεώνουν να παίζουμε συνεχόμενα παιχνίδια Κυριακή , Τετάρτη, Σάββατο και να τους θυμίσουμε ότι είμαστε ερασιτεχνικά  σωματεία.
Ένα πολύ καλό παιχνίδι χωρίς σκοπιμότητες λοιπόν έγινε το απόγευμά του Σαββάτου στο Δημοτικό Στάδιο με την μπάλα πάνω κάτω ανάμεσα σε δυο πολύ καλές  ομάδες.
Καλύτερος ο Κοφινάς στο πρώτο εικοσάλεπτο κυκλοφορούσε περισσότερο την μπάλα με την Καλαμωτή όμως να έχει την ευκαιρία να ανοίξει το σκορ όταν μετά από σέντρα του Κάργατζη ο Φεγγουδάκης μόνος με τον τερματοφύλακα κάνει ένα αδύναμο σουτ που αποκρούεται εύκολα.
φωτο από Mastic News
Το παιχνίδι συνεχίζεται με την  Καλαμωτή να μην μπορεί να βρει τα πατήματά της στον αγωνιστικό χώρο , με αποτέλεσμα οι παίκτες της να κάνουν το εύκολο λάθος δίνοντας την ευκαιρία στους παίκτες του Κοφινά να μπαίνουν με ευκολία στην περιοχή του Ορφανούδη.
Έτσι φτάνουμε στο 30ο λεπτό όταν σε ένα γέμισμα στην περιοχή της Καλαμωτής ο Βίλδος κατεβάζει άψογα την μπάλα και βλέποντας τον Ορφανούδη εκτός εστίας με ένα ψηλοκρεμαστό πλασέ γράφει το 1-0.
Οι πανηγυρισμοί των γηπεδούχων δεν κρατάνε όμως πολύ καθώς πέντε λεπτά αργότερα ο Χωρεψιμάς επιχειρεί μπάσιμο από δεξιά και ανατρέπεται με αποτέλεσμα ο διαιτητής σωστά να υποδείξει το σημείο του πέναλτι.
Την εκτέλεση του αναλαμβάνει ο Σφήκας που στέλνει την μπάλα στην αριστερή και τον τερματοφύλακα στην δεξιά γωνία του τέρματος και φέρνει το παιχνίδι στα ίσα.
Το ημίχρονο λήγει με μοιρασμένη κατοχή και με ένα γκόλ για κάθε ομάδα.
Στο δεύτερο ημίχρονο ο Κοφινάς μπαίνει πάλι πιο δυνατά , εκμεταλλευόμενος και την κούραση που κάνει σιγά σιγά την εμφάνισή της στα πόδια των παικτών της Καλαμωτής , πίεσε και κατάφερε να προηγηθεί εκ νέου όταν σε μία σέντρα από δεξιά ο Χωρεψιμάς διώχνει με το κεφάλι αλλά η μπάλα μένει στην περιοχή και ο Βίλδος με ανάποδο ψαλίδι φέρνει και πάλι τον Κοφινά σε θέση οδηγού.
Οι παίκτες της Καλαμωτής παρά την κούραση βρήκαν την δύναμη και βγήκαν μπροστά και με ένα γκόλ σπάνιας ομορφιάς που δεν βλέπεις συχνά , ο Κάργατζης από το κέντρο του γηπέδου και αριστερά εκτελεί φάουλ η μπάλα παίρνει περίεργή τροχιά χτυπάει στο κάθετο δοκάρι και αναπαύεται στα δίχτυα του τερματοφύλακα.
Το 2-2 είναι γεγονός και οι πλέον οι παίκτες της Καλαμωτής σαν να τους έβαλαν φτερά στα πόδια πιέζουν ασταμάτητα καθώς θέλουν την νίκη.
Η λύτρωση έρχεται στο 85 όταν από δεξιά ο Κάργατζης επιχειρεί συρτή σέντρα και βρίσκει τον Γούτη που σουτάρει πάνω στον τερματοφύλακα , ο Θωμαΐδης στην επαναφορά σουτάρει ξανά αλλά ο τερματοφύλακας λέει και πάλι όχι , και ο Γούτης με προβολή λυτρώνει την ομάδα μας που φεύγει αλώβητη από μια πολύ δυνατή έδρα.
Καλύτεροι από την Καλαμωτή οι Καϊμάκης , Κουτσόπουλος , Κάργατζης, ενώ από τον Κοφινά, Βίλδος και Γρίγος  έδειξαν την μεγάλη τους κλάση.

Σε αργή κίνηση (απο εφημερίδα "Πολίτης"):
7’: Το πρώτο επικίνδυνο σουτ από τον Βίλδο στην εστία του Ορφανούδη.
24’: Σουτ Ζαννίκου, απέκρουσε εύκολα ο Ορφανούδης.
26’: Ο Βίλδος θα «κρεμάσει» τον Ορφανούδη, έγινε το 1-0.
29’: Ανατροπή Χωρεψιμά στην περιοχή, ο Σφήκας με πέναλτι το 1-1.
42’: Με θέατρο ο Γρίγος προσπαθεί να ξεγέλασε τον Γκατσιούδη, το μόνο που κερδίζει είναι
μια κίτρινη κάρτα.
53’: Εντυπωσιακό ανάποδο ψαλίδι του Βίλδου, 2-1.
65’: Ο Βορριάς μπλοκάρει τη μπάλα στα πόδια του Κάπελα.
67’: Σουτ- φάουλ του Κάργατζη ξεγέλασε τον Βορριά 2-2.
75’: Σουτ-φάουλ Κούτικα στο κάθετο δοκάρι.
80’: Με περιπετειώδη τρόπο ο Γούτης το 2-3.

Διαιτητές: Γκατσιούδης , Παρασκευόπουλος , Λιβανίδης

Κοφινάς: ΒΟΡΙΑΣ (70’ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ), ΑΛΕΞΙΟΥ, ΓΡΙΓΟΣ, ΜΠΟΥΡΝΙΑΣ, ΚΟΥΤΙΚΑΣ, ΚΑΡΥΔΑΣ (72’ ΚΑΜΠΟΥΡΑΣ) ΖΑΝΙΚΟΣ, ΔΙΚΑΣ, ΒΙΛΔΟΣ (62’ΚΟΣΚΙΝΑΣ), ΣΤΑΜΑΤΕΛΟΠΟΥΛΟΣ, ΚΑΠΕΛΛΑΣ.

Καλαμωτή: ΟΡΦΑΝΟΥΔΗΣ, ΧΩΡΕΨΙΜΑΣ, ΚΟΥΤΣΟΠΟΥΛΟΣ, ΛΑΓΑΡΗΣ, ΓΙΑΖΙΤΖΟΓΛΟΥ, ΚΑΙΜΑΚΗΣ, ΓΑΛΑΤΟΥΛΑΣ (46’ ΘΩΜΑΙΔΗΣ) , ΣΦΗΚΑΣ (60’ ΓΚΟΤΖΑΪ) , ΓΟΥΤΗΣ, ΚΑΡΓΑΤΖΗΣ, ΦΕΓΓΟΥΔΑΚΗΣ (80’ ΤΟΝΤΡΙ).

1 σχόλιο: