Τετάρτη 11 Αυγούστου 2010

Επιστολή προς Ε.Π.Σ.Χίου - Αίτημα Ακύρωσης μείον 12 βαθμών.

Επιστολή προς την Ε.Π.Σ.Χίου έστειλε η ομάδα μας με αίτημα την αφαίρεση των μείον 12 βαθμών, καθώς θεωρεί ότι είναι πραγματικά άδικο να τιμωρείται μια ομάδα μόνο και μόνο επειδή κατάφερε να κατακτήσει τον τίτλο του πρωταθλήματος αλλά δεν είχε τους απαραίτητους πόρους για να προχωρήσει σε εθνικό επίπεδο.

Παρακάτω παραθέτουμε όλη την επιστολή όπως την έστειλε ομάδα μας:


ΠΡΟΣ: Πρόεδρο και Δ.Σ της Ε.Π.Σ ΧΙΟΥ


Αγαπητοί κύριοι,
            Με την παρούσα επιστολή μας αιτούμαστε την ακύρωση της αφαίρεσης των 12 βαθμών από το τοπικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου Χίου κατά την αγωνιστική περίοδο 2010-2011. Θεωρούμε ότι είναι άδικη και υπερβολική η συγκεκριμένη ποινή από την στιγμή που η Ε.Π.Ο. δεν επιχορηγεί πλέον τα αθλητικά σωματεία για την άνοδο τους σε εθνικές κατηγορίες. Η διακοπή αυτής της επιχορήγησης στερεί από τις ομάδες σημαντικούς χρηματικούς πόρους που θα ήταν απαραίτητοι προκειμένου να καλυφθούν έξοδα μεταφοράς και διαμονής των παικτών κατά τη διάρκεια αγώνων εκτός έδρας.
            Γνωρίζοντας ότι σε άλλες Ε.Π.Σ. έχει ήδη ακυρωθεί αυτή η ποινή για τις ομάδες που λόγω οικονομικής δυσχέρειας αδυνατούν να ανέβουν σε εθνική κατηγορία και η μόνη Ε.Π.Σ. που δεν έχει προβλέψει να καταργήσει την εν λόγω ποινή είναι η δική μας, θα θέλαμε να εκφράσουμε την έντονη δυσαρέσκεια μας για την ισχύ της ποινής αυτής στην ομάδα μας. Θεωρούμε ότι θα έπρεπε η Ε.Π.Σ. Χίου να έχει φροντίσει για το συγκεκριμένο ζήτημα προ πολλού, καθώς πρωταρχικός ρόλος και σκοπός ύπαρξης της είναι να δρα προς όφελος των τοπικών ομάδων και όχι να αποτελεί τροχοπέδη στην ομαλή λειτουργία τους και στην εξέλιξή τους. Η ύπαρξη ομάδων όπως η ΑΕ.Καλαμωτής θα έπρεπε να θεωρείται επιτυχία για την μικρή κοινωνία του  νησιού μας. Η επιτυχία τέτοιων ομάδων που καταφέρνουν μέσα από ένα μικρό πυρήνα ανθρώπων να βγουν στο προσκήνιο είναι αξιόλογη και αξιέπαινη. Είναι λοιπόν άδικο να τιμωρούνται τέτοιες ομάδες που έφτασαν στο μεσουράνημα της επιτυχίας αλλά δεν είχαν τους απαραίτητους πόρους για να προχωρήσουν σε εθνικό επίπεδο. Τέτοιες προσπάθειες πρέπει να επιβραβεύονται και να υποστηρίζονται και σε καμία περίπτωση να τιμωρούνται.   
            Καταλήγοντας, θα θέλαμε να σας ζητήσουμε να εξετάσετε με όση περισσότερη κατανόηση το θέμα μας και να φροντίσετε ώστε να ακυρωθεί η ποινή αυτή. Κρίνουμε ότι θα έπρεπε ήδη να είχατε μεριμνήσει γι’ αυτό αλλά πιστεύουμε ότι ακόμα και τώρα υπάρχει χρόνος και δυνατότητα προς αυτήν την κατεύθυνση, φτάνει να υπάρχει η αντίστοιχη καλή διάθεση από την πλευρά σας για να μας βοηθήσετε να αγωνιστούμε στην φετινή περίοδο επί ίσους όρους με τις υπόλοιπες ομάδες του νησιού μας. Είναι αλήθεια πολύ άδικο να τιμωρείται μια ομάδα απλά και μόνο επειδή κατάφερε να κατακτήσει τον τίτλο της πρωταθλήματος. Είναι άδικο να τιμωρούνται οι άνθρωποι της κατά αυτόν τον τρόπο. Σε αυτούς τους ανθρώπους πρέπει να δίνετε έναυσμα να συνεχίζουν να αγωνίζονται. Ελπίζουμε στην κατανόηση σας και στις απαραίτητες ενέργειες από της πλευρά σας.
Για το Δ.Σ. της Α.Ε. ΚΑΛΑΜΩΤΗΣ
Ο Πρόεδρος
Γεώργιος Μαυροθέρης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου