Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

Αρχηγός των Αρχηγών



Ο Βαγγέλης Καιμάκης μετά την πρόθεση του να σταματήσει το ποδόσφαιρο αναλαμβάνει χρέη Γενικού αρχηγού στην ομάδα της Καλαμωτής.
Εμείς από την πλευρά μας του ετοιμάσαμε ένα μικρό αφιέρωμα της ποδοσφαιρικής του πορείας στο Χιώτικο ποδόσφαιρο
Ο Βαγγέλης γεννήθηκε στις 17 Μάιου του 1977 στην Καλαμωτή της Χίου και υπήρξε ένας από τους κορυφαίους Χιώτες ποδοσφαιριστές όλων των εποχών. Ψυκτικός στο επάγγελμα κατάφερνε να συνδυάζει πάντα την δουλειά του και τις υποχρεώσεις της ομάδας με τον καλύτερο τρόπο και το κατάφερνε πολύ καλά αφού και στα δύο ήταν και είναι πολύ καλός.
Ξεκίνησε και τελείωσε την ποδοσφαιρική του καριέρα στην ΑΕ.Καλαμωτής την ομάδα που αγάπησε και αγαπήθηκε όσο κανένας άλλος.
Το 2011 ανακοίνωσε την πρόθεσή του να σταματήσει το ποδόσφαιρο σε ηλικία 34 χρόνων λόγω των επαγγελματικών του υποχρεώσεων αν και θα μπορούσε να προσφέρει πολλά ως ποδοσφαιριστής ακόμα και σε αυτήν την ηλικία.
Και μπορεί στη διάρκεια της μεγάλης του καριέρας να μη γέμισε την τροπαιοθήκη του με τίτλους, όμως ο Βαγγέλης θεωρείται δικαιολογημένα, ένας από τους μεγαλύτερους ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκε ποτέ στα Χιώτικα γήπεδα. Η ευφυΐα του, οι απίστευτες ντρίπλες του , οι υψηλού επιπέδου ποδοσφαιρικές «παραστάσεις» που χάριζε μέσα στον αγωνιστικό χώρο, τον καθιέρωσαν στη συνείδηση των περισσότερων φιλάθλων, ως έναν σπουδαίο ποδοσφαιριστή.
Ο Βαγγέλης ήξερε να κάνει τα πάντα με την μπάλα στα πόδια, ήταν πραγματικά εκπληκτικός. Ξέχωρα όμως απ' αυτό ήταν και παράδειγμα για όλους μας τόσο μέσα όσο και έξω από τους αγωνιστικούς χώρους. Επαγγελματίας δεν ήταν ποτέ , αφού ποτέ δεν πήρε λεφτά από την ομάδα , αλλά ήξερε πως να προπονηθεί, πως να φάει, και πως να παίζει ποδόσφαιρο, ένα φωτεινό παράδειγμα για τον τρόπο που ζούσε το ποδόσφαιρο γενικότερα.
Είχε σαν κύριο το δεξί του πόδι, όμως χρησιμοποιούσε με την ίδια ευχέρεια και το αριστερό. Ήταν πολύ γρήγορος με την μπάλα στα πόδια, αλλά και χωρίς αυτήν. Και επειδή ερχόταν πάντα από πίσω ήταν πολύ δύσκολο να τον μαρκάρει κανείς. Φόραγε πάντα το Νο 8 στην πλάτη και ως αμυντικό χαφ τα γκολ που έβαλε μπορεί να ήταν λίγα όμως πολύ εντυπωσιακά κυρίως με σουτ έξω από την περιοχή
Η Καλαμωτή είχε βρει στο πρόσωπο του τον ηγέτη, τον άνθρωπο που συνδυάζει άψογα τεχνική και μυαλό και που σήκωνε τακτικά στο... πόδι το γήπεδο με τις περίτεχνες ενέργειες, τις πάσες ακριβείας και τα εντυπωσιακά τέρματα που πετύχεναι.
Ο «δάσκαλος», όπως τον αποκαλούσαν, κατά καιρούς γινόταν μήλον της έριδος των μεγάλων ομάδων της Χίου και είναι βέβαιο πως θα είχε πάρει μεταγραφή για μια από αυτές , αν δεν τον εμπόδιζε η μεγάλη του αγάπη για την ομάδα της Καλαμωτής. Κάθε ομάδα θα ήθελε να τον έχει στο έμψυχο δυναμικό της, ωστόσο ο Βαγγέλης, δήλωνε πιστός για μια ολόκληρη ζωή στη ομάδα του και έχει αρνηθεί προτάσεις με πολλά λεφτά για χάριν της Καλαμωτής.
Έχει δουλέψει με τους περισσότερους προπονητές της Χίου - Μπλούκαρης, Λιτσάκης, Ξύδας, Παναγιωτίδης, Κακούσιος, Θωμαϊδης, Χατζηδάκης - , όλοι τον θεωρούσαν υπόδειγμα ποδοσφαιριστή μέσα και έξω από τα γήπεδα και πολλές φορές ζητούσαν την άποψη του και τις γνώσεις του σε διάφορα θέματα.
Ο Βαγγέλης είναι είδωλο για μικρούς και μεγάλους φιλάθλους στην Καλαμωτή και την αξία του αναγνωρίζουν όλοι όσοι ασχολούνται με το ποδόσφαιρο της Χίου.
Κορυφαία στιγμή της μεγάλης του καριέρας, αναμφισβήτητα η κατάκτηση του πρωταθλήματος από την Καλαμωτή το 2010 όταν ως αρχηγός της , σήκωσε το βαρύτιμο τρόπαιο γράφοντας την πιο λαμπρή σελίδα στην ιστορία τόσο του ίδιου όσο και της αγαπημένης του ομάδας. Σημαντικές ακόμα στιγμές η κατάκτηση του εφηβικού πρωταθλήματος το 1986 και η συμμετοχή του στον τελικό του κυπέλλου Χίου το 2010.
Σπανίως έδινε συνεντεύξεις και όταν το έκανε, απαντούσε συνήθως μονολεκτικά στις ερωτήσεις που του γίνονται. Τόσο πολύ λιτά, που αρκετοί σκέφτονται ότι του λείπει η ευφυΐα και η ικανότητα του λόγου.
Η πραγματικότητα όμως γι αυτούς που τον ξέρουν καλά, είναι πολύ διαφορετική.
Δεν έμοιαζε με τον παίκτη που ήξερε ότι θα πέσουν πάνω του όλα τα φώτα της δημοσιότητας. Μάλλον προτιμούσε να κρατάει την "ευγλωττία" του και την ενέργεια του για το γήπεδο.
Το ύφος του Βαγγέλη δεν παρέπεμπε σε... σούπερ σταρ, σπάνια έβγαιναν στην δημοσιότητα πληροφορίες για την εξωγηπεδική του ζωή, ενώ απέφευγε τις φωτογραφήσεις, τις δημόσιες εκδηλώσεις και τα "νυχτοπερπατήματα".
Ανακεφαλαιώνοντας τολμούμε να πούμε ότι ο Βαγγέλης Καϊμάκης είναι πλέον μια από τις σημαντικότερες μορφές τόσο της ομάδας της Καλαμωτής όσο και του Χιώτικου ποδοσφαίρου γενικότερα. Είχε την τύχη τόσο ο ίδιος όσο και η ομάδα να συμμετέχει στην καλύτερη Καλαμωτή της σύγχρονης ιστορίας, και μια από τις ισχυρότερες ομάδες της Χίου. Μια ομάδα που κατέκτησε το πρωτάθλημα Χίου υπό την καθοδήγηση του τότε προπονητή της Σταμάτη Ξύδα έχοντας ένα πειθαρχημένο, συμπαγές σύνολο που μπορούσε ταυτόχρονα να προσφέρει απλόχερα και πλούσιο θέαμα στους φίλους της
Αυτός είναι σε γενικές γραμμές ο Βαγγέλης Καϊμάκης, o άνθρωπος που έπαιζε στην Καλαμωτή για την φανέλα και μόνο.
Ένας άνθρωπος πραγματικά μεγάλος που είχαμε και εμείς την τύχη να τον γνωρίσουμε από κοντά και να τον έχουμε στην ομάδα μας.
Και αν οι φίλαθλοι της Χίου μπορεί να μην ξαναδούν τον Βαγγέλη στους αγωνιστικούς χώρους με την μπάλα στα πόδια, είναι σίγουρο ότι έξω απ αυτούς θα συνεχίσει να υπηρετεί την ομάδα που αγάπησε και αγαπήθηκε όσο κανένας.
Βαγγέλη η οικογένεια της ΑΕ.ΚΑΛΑΜΩΤΗΣ σε ευχαριστεί για όλα αυτά τα χρόνια που υπηρέτησες αυτό το σύλλογο και με τις ικανότητες σου και το ήθος σου βοήθησες να κάνουμε αυτήν την ομάδα πραγματικά πολύ μεγάλη.

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΑΛΑΜΩΤΗΣ

Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012

Ο επόμενος αγώνας της ομάδας μας



14η Αγωνιστική Πρωταθλήματος Χίου

ΑΕ.ΚΑΛΑΜΩΤΗΣ-Α.Ε.ΧΙΟΥ
ΚΥΡΙΑΚΗ 22/01/2011
Γήπεδο Καλαμωτής
ώρα 15.00