Τετάρτη 25 Αυγούστου 2010

Ο προπονητής μας - ΓΙΑΝΝΗΣ ΘΩΜΑΪΔΗΣ
































Ο Γιάννης Θωμαΐδης είναι παντρεμένος με την Νένα όπου έχουν και δυο παιδιά, την Χριστίνα και τον Κωνσταντίνο. Ξεκίνησε την καριέρα του στον ΕΟΡΔΑΪΚΟ και στην συνέχεια σε ΠΑΟ, ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ, ΟΦΗ, ΒΕΡΟΙΑ, ΕΘΝΙΚΟ ΑΣΤΕΡΑ, ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟ, ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΑΡΤΑΣ, ΚΑΣΤΟΡΙΑ, ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ, ΠΑΟΝΕ. Σαν ποδοσφαιριστής έχει κατακτήσει το νταμπλ με τον Παναθηναϊκό ενώ έχει δουλέψει στις ακαδημίες του Μακεδονικού και τα τελευταία 2 χρόνια ήταν στις ακαδημίες του Ηρακλή Θεσσαλονίκης. Απόφοιτος ΤΕΦΑ (γυμναστής) και κάτοχος του ανώτερου διπλώματος προπονητικής UEFA PRO ο Γιάννης Θωμαΐδης δηλώνει ότι η ομάδα παρά το μείον 12 θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στο Πρωτάθλημα και στόχος του είναι να παίξει καλό ποδόσφαιρο βελτιώνοντας όσο γίνεται τους ποδοσφαιριστές του

1. Σε γνωρίσαμε ως ποδοσφαιριστή και πλέον σε βλέπουμε στο ρόλο του προπονητή. Πως βλέπεις με το πέρασμα του χρόνου την πορεία σου; 
Θα έλεγα πως είμαι στο ξεκίνημα μιας νέας καριέρας, τελείως διαφορετική από αυτή του ποδοσφαιριστή. Ο ρόλος του προπονητή είναι εξαιρετικά δύσκολος και πολύπλοκος. Έχω όμως σημαντικά εφόδια την πλούσια ποδοσφαιρική εμπειρία μου , την διάθεση για γνώση, πολύ όρεξη για δουλειά και αρκετή υπομονή και επιμονή.

2. Γιάννη έχεις αναλάβει φέτος την Καλαμωτή. Η ομάδα έχει μια πολύ καλή πορεία τα τελευταία χρόνια. Ποια είναι τα πλάνα για τη φετινή Καλαμωτή? Μέχρι που μπορούν να φτάσουν οι φιλοδοξίες της φέτος? 
Είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι η ομάδα πήρε το πρωτάθλημα πέρσι όσον αφορά την αυτοπεποίθηση των παικτών. Φέτος βέβαια τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά γιατί ενδεχομένως να ξεκινήσουμε με -12 βαθμούς. Αυτή τη στιγμή είμαστε στη φάση του μονταρίσματος της ομάδας και δυστυχώς πειραματιζόμαστε αρκετά γιατί προσπαθώ να γνωρίσω τα χαρακτηριστικά των παικτών για να αποφασίσω και για το σύστημα της ομάδας. Άρα είναι μια ερώτηση που θα είμαι έτοιμος να απαντήσω στο ξεκίνημα της περιόδου. Είμαι όμως αισιόδοξος με βάση αυτά που έχω δει μέχρι τώρα

3. Από την περσινή ομάδα που πήρε το πρωτάθλημα έφυγαν αρκετοί παίκτες και ήρθαν κάποιοι άλλοι. Πιστεύεις ότι παρ όλα αυτά θα είναι το ίδιο ανταγωνιστική με πέρυσι? 

Είναι αλήθεια ότι άλλαξε το ρόστερ της ομάδας αρκετά και αυτό δεν βοηθάει στην συνοχή και την ομοιογένεια μιας ομάδας. Οι παίκτες που ήρθαν δείχνουν καλά στοιχεία και κυρίως διάθεση για μάθηση όπως και οι παίκτες που ήταν ήδη στην ομάδα. Πιστεύω πως θα μας πάρει λίγο χρόνο παραπάνω, αλλά θα δημιουργήσουμε μια άκρως ανταγωνιστική ομάδα.

4. Είσαι ευχαριστημένος από την διοίκηση όσον αφορά τις μεταγραφικές κινήσεις? 
Η διοίκηση προσπαθεί με όλες της τις δυνάμεις να λύσει όλα τα προβλήματα και να πραγματοποιήσει όλες τις επιθυμίες μου. Όσον αφορά τις μεταγραφές για φέτος είχαν τον πρώτο λόγο, γιατί είναι φυσικό να μην έχω εικόνα των παικτών της ομάδας αλλά και των άλλων παικτών που παίζουν στην Χίο. Θέλω να πιστεύω πως κάναμε το καλύτερο δυνατό, αν και κάποιους παίκτες που θέλαμε δεν καταφέραμε να τους αποκτήσουμε

5. Ποια είναι η φιλοσοφία που πιστεύεις και θέλεις να περνάς και στους παίκτες σου? 
Η φιλοσοφία μου είναι πως απαραίτητη προϋπόθεση για την επιτυχία μιας ομάδας είναι η ισορροπία στις φάσεις του παιχνιδιού. Πρέπει δηλαδή να επιτεθόμαστε με ασφάλεια στην άμυνα και να αμυνόμαστε έχοντας σαν στόχο όταν αποκτήσουμε την μπάλα, πως θα βγούμε γρήγορα στην επίθεση.

6. Στόχος είναι να συνδυαστεί η ουσία με το θέαμα; 
Σαφώς και είναι το ιδανικό και θα πρέπει να είναι στόχος μας.

7. Ποιά είναι τα χαρακτηριστικά τα οποία σαν προπονητής θα ξεχώριζες σε έναν νεαρό; 
α) Ταλέντο φυσικό β) Ψυχικά χαρακτηριστικά (υπομονή, επιμονή, αυτοπεποίθηση κτλ) γ) Ταχύτητα δ) Αντίληψη παιχνιδιού ε) Σωματικά προσόντα.

8. Είσαι στην ομάδα περίπου 4 εβδομάδες. Ποιά είναι η εικόνα που θα παρουσίαζες σε κάποιον, εάν σου ζητούσε να περιγράψεις το κλίμα που επικρατεί μέσα στην ομάδα; 

Το κλίμα είναι εξαιρετικό. Έχουμε δουλέψει πολύ σκληρά και παρόλα αυτά όλα τα παιδιά ανταποκρίνονται χωρίς να έχει δημιουργηθεί το παραμικρό πρόβλημα.

9. Τι είναι αυτό που θα αλλάξεις πρώτο στο ποδόσφαιρο της Καλαμωτής? 
Θέλω να παίξουμε σε πιο γρήγορο ρυθμό. Στο σημείο βέβαια που ήμαστε δεν είναι εφικτό λόγω του όγκου προπόνησης, αλλά μόλις χαλαρώσουμε θα κινηθούμε σ αυτό τον τομέα.

10. Ποιός είναι ο στόχος τον οποίο έχεις βάλει για το μέλλον της προπονητικής σου καριέρας; 
Να γίνομαι κάθε φορά και καλύτερος. Δεν θέτω μακροπρόθεσμους στόχους. Στην παρούσα φάση θέλω να πετύχω στο πρωτάθλημα της Χίου με την Καλαμωτή. Σίγουρα έχω πολλές φιλοδοξίες και πολλά όνειρα και πιστεύω πως όποιος δουλεύει και προσπαθεί, κάποια στιγμή δικαιώνεται.

11. Ποιόν προπονητή θυμάσαι καλύτερα και είπες ναι από αυτόν έμαθα αρκετά πράγματα. 
Συνεργάστηκα με πολλούς προπονητές, αλλά θεωρώ πως ήμουν τυχερός που είχα προπονητή τον Σάκη Τσιώλη τον οποίο σέβομαι και εκτιμώ πολύ για τις προπονητικές του ικανότητες.

12. Τι θα ήθελες να πεις για το φετινό πρωτάθλημα Χίου που σε λίγο καιρό θα ξεκινήσει; 
Να είναι ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, χωρίς βία και ακρότητες και ο κόσμος που θα το παρακολουθήσει να ευχαριστηθεί ποδόσφαιρο.

13. Τι δεν ξέρουμε για τον Γιάννη Θωμαΐδη ως προσωπικότητα, πέρα από την ιδιότητα του προπονητή; 
Το ποδόσφαιρο και η οικογένεια μου είναι τα δικά μου ενδιαφέροντα και πραγματικά παθιάζομαι εξίσου και για τα δύο.

14. Στη ζωή σου υπάρχει η εκλεκτή της καρδιάς σου, η Νένα με την οποία έχετε και δύο παιδιά την Χριστίνα και τον Κωνσταντίνο. Μίλησε μας για την οικογένεια σου 
Είναι ο λόγος που βρίσκομαι αυτή τη στιγμή στη Χίο. Η γυναίκα μου είναι γυμνάστρια με οργανική θέση στη Χίο και ήρθαμε οικογενειακώς να την υπηρετήσει. Θεωρώ ότι η γαλήνη και η ηρεμία της οικογένειας είναι πάνω απ όλα και γι αυτό το λόγο δε δίστασα να απορρίψω προτάσεις από ομάδες της Θεσσαλονίκης και να έρθω μαζί τους στο νησί.

15. Κλείνοντας, θα ήθελα να μου πεις την καλύτερη «φάση» την οποία έχεις ζήσει εντός αγωνιστικού χώρου και στο πέρασμα του χρόνου ακόμη σου προκαλεί γέλιο… 
Θυμάμαι ένα παιχνίδι με τον Φωστήρα όταν έπαιζα με τον Πανηλειακό στην χρονιά που ανεβήκαμε από Β’ στην Α’ εθνική όπου κερδίσαμε 3-0 και είχα σκοράρει 2 φορές. Ψάχναμε λοιπόν νέους τρόπους πανηγυρισμού των γκολ και στο 2ο γκολ πήγα στο κέντρο του γηπέδου και οι συμπαίκτες μου κάνοντας ένα κύκλο γύρω μου, άρχισαν να χτυπούν παλαμάκια και εγώ χόρευα ζεμπεκιά. Έπαιζε θυμάμαι επί ένα χρόνο στην ΕΤ1 στους πιο παράξενους πανηγυρισμούς

Εμείς από τη μεριά μας ευχαριστούμε πάρα πολύ τον Γιάννη για την συνέντευξη και του ευχόμαστε κάθε επιτυχία σε ό,τι κάνει

Τετάρτη 11 Αυγούστου 2010

Επιστολή προς Ε.Π.Σ.Χίου - Αίτημα Ακύρωσης μείον 12 βαθμών.

Επιστολή προς την Ε.Π.Σ.Χίου έστειλε η ομάδα μας με αίτημα την αφαίρεση των μείον 12 βαθμών, καθώς θεωρεί ότι είναι πραγματικά άδικο να τιμωρείται μια ομάδα μόνο και μόνο επειδή κατάφερε να κατακτήσει τον τίτλο του πρωταθλήματος αλλά δεν είχε τους απαραίτητους πόρους για να προχωρήσει σε εθνικό επίπεδο.

Παρακάτω παραθέτουμε όλη την επιστολή όπως την έστειλε ομάδα μας:


ΠΡΟΣ: Πρόεδρο και Δ.Σ της Ε.Π.Σ ΧΙΟΥ


Αγαπητοί κύριοι,
            Με την παρούσα επιστολή μας αιτούμαστε την ακύρωση της αφαίρεσης των 12 βαθμών από το τοπικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου Χίου κατά την αγωνιστική περίοδο 2010-2011. Θεωρούμε ότι είναι άδικη και υπερβολική η συγκεκριμένη ποινή από την στιγμή που η Ε.Π.Ο. δεν επιχορηγεί πλέον τα αθλητικά σωματεία για την άνοδο τους σε εθνικές κατηγορίες. Η διακοπή αυτής της επιχορήγησης στερεί από τις ομάδες σημαντικούς χρηματικούς πόρους που θα ήταν απαραίτητοι προκειμένου να καλυφθούν έξοδα μεταφοράς και διαμονής των παικτών κατά τη διάρκεια αγώνων εκτός έδρας.
            Γνωρίζοντας ότι σε άλλες Ε.Π.Σ. έχει ήδη ακυρωθεί αυτή η ποινή για τις ομάδες που λόγω οικονομικής δυσχέρειας αδυνατούν να ανέβουν σε εθνική κατηγορία και η μόνη Ε.Π.Σ. που δεν έχει προβλέψει να καταργήσει την εν λόγω ποινή είναι η δική μας, θα θέλαμε να εκφράσουμε την έντονη δυσαρέσκεια μας για την ισχύ της ποινής αυτής στην ομάδα μας. Θεωρούμε ότι θα έπρεπε η Ε.Π.Σ. Χίου να έχει φροντίσει για το συγκεκριμένο ζήτημα προ πολλού, καθώς πρωταρχικός ρόλος και σκοπός ύπαρξης της είναι να δρα προς όφελος των τοπικών ομάδων και όχι να αποτελεί τροχοπέδη στην ομαλή λειτουργία τους και στην εξέλιξή τους. Η ύπαρξη ομάδων όπως η ΑΕ.Καλαμωτής θα έπρεπε να θεωρείται επιτυχία για την μικρή κοινωνία του  νησιού μας. Η επιτυχία τέτοιων ομάδων που καταφέρνουν μέσα από ένα μικρό πυρήνα ανθρώπων να βγουν στο προσκήνιο είναι αξιόλογη και αξιέπαινη. Είναι λοιπόν άδικο να τιμωρούνται τέτοιες ομάδες που έφτασαν στο μεσουράνημα της επιτυχίας αλλά δεν είχαν τους απαραίτητους πόρους για να προχωρήσουν σε εθνικό επίπεδο. Τέτοιες προσπάθειες πρέπει να επιβραβεύονται και να υποστηρίζονται και σε καμία περίπτωση να τιμωρούνται.   
            Καταλήγοντας, θα θέλαμε να σας ζητήσουμε να εξετάσετε με όση περισσότερη κατανόηση το θέμα μας και να φροντίσετε ώστε να ακυρωθεί η ποινή αυτή. Κρίνουμε ότι θα έπρεπε ήδη να είχατε μεριμνήσει γι’ αυτό αλλά πιστεύουμε ότι ακόμα και τώρα υπάρχει χρόνος και δυνατότητα προς αυτήν την κατεύθυνση, φτάνει να υπάρχει η αντίστοιχη καλή διάθεση από την πλευρά σας για να μας βοηθήσετε να αγωνιστούμε στην φετινή περίοδο επί ίσους όρους με τις υπόλοιπες ομάδες του νησιού μας. Είναι αλήθεια πολύ άδικο να τιμωρείται μια ομάδα απλά και μόνο επειδή κατάφερε να κατακτήσει τον τίτλο της πρωταθλήματος. Είναι άδικο να τιμωρούνται οι άνθρωποι της κατά αυτόν τον τρόπο. Σε αυτούς τους ανθρώπους πρέπει να δίνετε έναυσμα να συνεχίζουν να αγωνίζονται. Ελπίζουμε στην κατανόηση σας και στις απαραίτητες ενέργειες από της πλευρά σας.
Για το Δ.Σ. της Α.Ε. ΚΑΛΑΜΩΤΗΣ
Ο Πρόεδρος
Γεώργιος Μαυροθέρης

Πέμπτη 5 Αυγούστου 2010

Η ‘ΠΡΩΤΗ’ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ

Η ‘ΠΡΩΤΗ’ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ

Με 28 παίκτες στο δυναμικό της Πραγματοποιήθηκε στο γήπεδο της Καλαμωτής η πρώτη επίσημη προπόνηση της ομάδας μας. Οι ιθύνοντες του σωματείου ευχήθηκαν καλή ποδοσφαιρική σεζόν στους παίκτες και έθεσαν τους στόχους για τη νέα χρονιά. Με πολλά νέα πρόσωπα και την ίδια φιλοσοφία, η ΑΕ. Καλαμωτής στοχεύει σε μια καλή πορεία στο πρωτάθλημα της Α' Κατηγορίας της Χίου.

Δευτέρα 2 Αυγούστου 2010

Αποχωρεί από τη Δ’ Εθνική η ΑΕ. Καλαμωτής

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αποχωρεί από τη Δ’ Εθνική η ΑΕ. Καλαμωτής 

Το τελευταίο διάστημα ακούγονταν πολύ έντονα στα ποδοσφαιρικά στέκια του νησιού πως η ΑΕ.Καλαμωτής δεν θα δηλώσει συμμετοχή στο Πρωτάθλημα της Δ’ Εθνικής. Μία φημολογία που οι περισσότεροι δυσκολεύονταν (ή δεν ήθελαν) να πιστέψουν, αφού η ομάδα της Καλαμωτής αποτελεί έναν απολύτως «υγιές» και οργανωμένο σωματείο με ανθρώπους που αγαπάνε την ομάδα και ένα φίλαθλο κοινό που ήταν πάντα κοντά της. Δυστυχώς όμως, η φήμη αυτή πήρε… σάρκα και οστά, και πλέον είναι είδηση!

Η ΑΕ.Καλαμωτής δεν θα κατεβεί να αγωνιστεί στη Δ’ Εθνική και αυτό αποτελεί επίσημη απόφαση του Διοικητικού της Συμβουλίου!

Η Διοίκηση της ομάδας συνεδρίασε στα γραφεία του σωματείου και ύστερα από συζήτηση και ανάλυση της υπάρχουσας κατάστασης, αποφασίστηκε η μη συμμετοχή της ομάδας στο Πρωτάθλημα της Δ’ Εθνικής. (2010-2011).Η πολύ δυσάρεστη αυτή εξέλιξη ήταν λίγο έως πολύ αναμενόμενη για εκείνους που γνωρίζουν πρόσωπα, πράγματα και καταστάσεις, αφού το Δ.Σ. του σωματείου ουδέποτε έκρυψε τις προθέσεις του. Η Διοίκηση κυριολεκτικά έχει… γονατίσει οικονομικά και αδυνατεί πλέον να ανταπεξέλθει στις υπέρογκες απαιτήσεις που επιφέρει η συμμετοχή στη Δ’ Εθνική, όπου τα έξοδα είναι τεράστια, ειδικά για τις μετακινήσεις (ταξίδια) και την πληρωμή της διαιτησίας. Οι άνθρωποι της ΑΕ.Καλαμωτής πριν φτάσουν στην απόφαση αυτή, χτύπησαν πόρτες και αναζήτησαν λύσεις για την άνοδο της ομάδας στην Δ΄ εθνική , αλλά δεν βρήκαν την ανταπόκριση που περίμεναν, λόγω και της δύσκολης οικονομικής κατάστασης και έτσι οδηγήθηκαν σε αδιέξοδο. Ευελπιστούσαμε μέχρι την τελευταία στιγμή ότι η Ε.Π.Σ. Χίου μέσω του προέδρου της, που σημειωτέον είναι πρόεδρος της Δ’ Εθνικής και θέλουμε να πιστεύουμε ότι κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια για την επίλυση του θέματος που αφορά το κόστος των μετακινήσεων, θα κατάφερνε να διευθετήσει ένα από τα τόσα προβλήματα αλλά δυστυχώς ούτε εδώ σταθήκαμε τυχεροί. Παρόλα αυτά πιστεύουμε ότι οι άνθρωποι της Ε.Π.Ο θα μπορούσαν να ασχοληθούν με το πρόβλημα των επαρχιακών ομάδων και παράλληλα να βρουν μια λύση σε αυτό.Η αποχώρηση της ΑΕ.Καλαμωτής από τη Δ’ Εθνική είναι αναμφισβήτητα ένα πελώριο πλήγμα για το Χιώτικο ποδόσφαιρο, το οποίο μένει χωρίς εκπρόσωπο στην Δ΄ εθνική. Σημειώνουμε πως η ομάδα μας στα τρία τελευταία χρόνια έχει κάνει ιδιαίτερα αισθητή της παρουσία της στον χώρο του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου της Χίου, με αποκορύφωμα την κατάκτηση του Πρωταθλήματος την περσινή χρονιά. Διαβεβαιώνουμε το χιώτικο κοινό και ιδιαίτερα τους φιλάθλους μας , ότι και φέτος παρά την εξαντλητική ποινή των -12 βαθμών (που είναι στο χέρι της ΕΠΣ. Χίου το αν θα ισχύσει η όχι) θα πρωταγωνιστήσουμε και πάλι στο Πρωτάθλημα της Χίου.